En långkokt, smakrik middag där varenda råvara tas väl tillvara på!
Att laga mat genom slowcooking ger ett mört kött sprängfyllt med smak eftersom varenda smakämne... Läs mer
Skala och tärna sötpotatisen. Skala och klyfta löken. Skär paprikan i strimlor och dela sellerien i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna och pressa sönder dem med bladet på kniven.
Lägg alla grönsakerna i din slowcooker eller ugnsfasta gryta.
Putsa köttet och massera sedan in kryddblandningen. Lägg köttbiten ovanpå grönsakerna i grytan och slå i buljongen.
Lägg på locket och tillaga på låg temperatur i 9 timmar. Alternativt i ugnen på 125 grader i ca 8 timmar.
När köttet är klart, plocka försiktigt upp det ur grytan tillsammans med paprikabitarna. Dra isär köttet med hjälp av två gafflar och ös lite av köttbuljongen från grytan över.
Sila bort grönsakerna från buljongen i grytan men spara dem båda! Grönsakerna mixar du sedan till en puré med hjälp av en stavmixer.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet men byt ut vattnet mot buljongen från köttet. Har du för lite buljong så tillsätt vatten i den mängd som fattas. Inget extra salt behövs.
Dela tomaterna i klyftor. Blanda ner klyftorna och den hackade bladpersiljan i det kokta riset.
Servera köttet tillsammans med riset, sötpotatiscremen och dina favoritgrönsaker, alternativt linda in allt i ett tortillabröd!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!