Höstiga smaker i en matlådevänlig gratäng!
Hösten är här och med det kommer frysar fulla med kantareller. Här är en vardagsvänlig variant... Läs mer
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan aldente enligt instruktionerna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet när du silar av pastan.
Fräs kantarellerna i lite olja och smaka av med salt och lite peppar. Lägg över i en ugnsfast form.
Strimla lövbiffen och stek den ihop med salt och peppar. Lägg sedan åt sidan ihop med svampen.
Strimla purjolök, grönkål och vitlök. Fräs i lite olja på medelvärme i en panna med hög kant. Tillsätt sambal oelek, passerade tomater, soya och grönsaksfond. Späd med pastavatten till en önskad konsistens. Låt puttra samman några minuter.
Rör ner pastan i såsen och häll sedan över allt i ugnsformen. Blanda runt väl med köttet och svampen. Skiva mozzarellan i bitar och strö över gratängen. Gratinera sedan mitt i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!