Lövbiffgratäng med bönpasta

Ingredienser

Höstiga smaker i en matlådevänlig gratäng!

Hösten är här och med det kommer frysar fulla med kantareller. Här är en vardagsvänlig variant... Läs mer

30 min Pasta 6 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Koka pastan aldente enligt instruktionerna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet när du silar av pastan.

3

Fräs kantarellerna i lite olja och smaka av med salt och lite peppar. Lägg över i en ugnsfast form.

4

Strimla lövbiffen och stek den ihop med salt och peppar. Lägg sedan åt sidan ihop med svampen. 

5

Strimla purjolök, grönkål och vitlök. Fräs i lite olja på medelvärme i en panna med hög kant. Tillsätt sambal oelek, passerade tomater, soya och grönsaksfond. Späd med pastavatten till en önskad konsistens. Låt puttra samman några minuter. 

6

Rör ner pastan i såsen och häll sedan över allt i ugnsformen. Blanda runt väl med köttet och svampen. Skiva mozzarellan i bitar och strö över gratängen. Gratinera sedan mitt i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält och fått fin färg. 

Bilder

Recept

Filtrera