Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Ingredienser

Syrliga lingon möter söt pepparkaka i en härlig syltgrotta!

Klassiska syltgrottor har alltid tillhört favoriterna bland småkakor för min del. Nu vid de kommande... Läs mer

30 min Baka 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker, vaniljsocker och pepparkakskrydda till en slät kräm. 

2

Blanda mjöl och bakpulver. Arbeta ner mjölblandningen i smörkrämen och blanda väl. 

3

Ställ ut ca. 20 små kakformar på en plåt. Rulla bollar av smeten och lägg ner i formarna. Tryck ut grop i mitten av varje boll som du sedan fyller med en klick sylt. 

4

Grädda i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Ta bort kakorna från plåten och låt dem svalna innan det är dags för fika! 

5

Förvara i en tätsluten burk, gärna i frysen. 

Bilder

Recept

Filtrera