Ragû på älgkalv med pasta

Ingredienser

Ragû på svensk älgkalv, så himla gott!

Min fasters man jagar på fritiden och ibland händer det att jag får lite viltkött. Denna gång... Läs mer

120 min Vilt 4 port.

Gör så här

1

Stek lök, vitlök, morot och selleri med 50 gram smör, i en djup gjutjärnsgryta tills det mjuknat. Det ska helst inte får någon färg.

Tillsätt sedan kantarellerna och stek ytterligare 5 minuter.

2

Blanda i älgkalvsfärsen. Rör om väl och låt stekas i ca 5 minuter.

Tillsätt sedan kryddor, tomatpure, rödvin och lite vatten. Låt sjuda ca 1,5 timme. Häll i lite vatten vid behov. 

3

Koka pastan al dente i välsaltat vatten. 

4

Smaka av ragûn och ha möjligtvis i mer kryddor vid behov. Ca 5 minuter innan servering tillsätter du sugarsnapsen. 

5

Servera i en djup tallrik och toppa med finriven pecorino. Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera