Ramen med köttbullar gjorda på fläskfärs

Ingredienser

Ramen, en asiatisk soppa med sojabuljong.

Ramen på fläskköttbullar, medium löstkokt ägg inlagt i soja och äggnudlar!

Läs mer

45 min Asiatiskt 2-3

Gör så här

1

Börja med köttbullarna. I en bunke blandar du färs, sesamfrön, sesamolja, ströbröd och ägg. Låt stå 10-15 minuter medan du börjar på buljongen. 

2

i en djup kastrull fräser du svamp, morot och rättika i ca 2 minuter. Tillsätt 5 dl vatten, 1 dl light (ljus) soja, 2 msk svampsoja, 1 msk sesamolja, 1 msk sriracha och låt koka upp. Smaka av. Om du behöver mer sälta eller hetta så kan du tillsätta salt/sriracha efter behov.

3

Rulla köttbullarna efter önskad storlek. Koka äggen. Skala och lägg i ett glas med lite soja. Äggen kommer suga åt sig sojan och bli lite bruna på ytan.

4

Tillsätt köttbullarna och låt sjuda ca 15 minuter. Nu kan du tillsätta äggnudlarna och broccolin. Dra ner värmen och låt stå ca 5 minuter. 

5

Servera i en djup tallrik och ringla på sriracha. Smaklig måltid!

Bilder

Recept

Filtrera