Gräddig saffransgryta med vinkokta skaldjur, potatis och sotad citron.
En matigare version på moule marinére med massa saffran. Så gott!
Det är inte alltid... Läs mer
Sätt på en kastrull med saltat vatten och koka färskpotatisen.
Skölj och rensa musslor från "skägg" under kallt vatten. Finhacka gul och vitlöken och fräs i en djup kastrull med olivolja på hög värme. Tillsätt saffran, salt och vitpeppar.
Häll i musslorna i kastrullen och rör om lite grann. Gå i med vinet och grädden och sätt på lock. Koka upp och låt koka ca 5 minuter. När musslorna öppnat sig är dom klara.
Dela potatis och blanda ner i grytan. Dela citroner och sota på en varm stekpanna. Har du lite persilja så finhackar du och toppar grytan med det. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!