Härlig och frasig smördeg med ljuvlig äppelfyllning, JA TACK! Detta Österrikiska bakverk daterat ända bak till 1696 är verkligen så god. Detta är min version på den. Hoppas den smakar!
Degen
Blanda allt till en smidig deg.
Plasta in och låt vila i kylen i ca 60 min.
Fyllning
Hacka nötterna, vispa grädden, skiva äpplena och blanda samman allt.
Montering
När degen vilat i 60 min så kavla/dra ut degen tunt. Man ska nästan kunna se igenom degen. Pensla degen rikligt med smör och lägg fyllningen på kanten och rulla ihop. Det kommer se lite ut som en kebabrulle men lovar att den blir god!
Pensla på med mer smör och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 min tills den fått gyllene färg.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!