Ägghalvor med matjessill och brynt smör

Ingredienser

Matjessill med brynt smör, kavring och ägg är ju supergott - därför gör jag ägghalvor med denna fyllning.



 

En given succé på påsk- eller midsommarbordet. Jag räknar 1 ägg per person så detta recept är... Läs mer

35 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Lägg äggen i en kastrull med vatten. Koka upp och slå av plattan. Låt stå i 6 minuter.

2

Skär kavringen i små tärningar och stek knaprig i smöret. Låt svalna.

3

Bryn smöret i samma stekpappa. Rör om lite medans det blir brynt. Häll i en skål och låt svalna lite.

4

Skölj äggen i kallt vatten och skala dem. Dela på hälften och lägg gulan i det brynta smöret. Rör om. Hacka dill och gräslök och lägg i bunken och rör om.

5

Fördela röran i ägghalvorna och garnera med stekt kavring och lite dill.

Bilder

Recept

Filtrera