Blomkålsgnocchi med grönkålschips

Ingredienser

En helt underbar rätt som ni bara måste laga. Jag loooovar att ni kommer att älska den.

Blomkål innehåller C-vitamin och kalium, även ämnet allicin. Allicin kan dämpa inflammationer... Läs mer

45 min Vegetarisk 4-6

Gör så här

1

Dela blomkålen i mindre bitar och koka under lock i 8 minuter. Låt svalna.

2

Lägg blomkålen i en handduk och pressa ut allt vatten. Lägg i en bunke.
Tillsätt citronzest, salt, peppar & möjl. Mixa slätt.

3

Lägg lite mjöl på bordet. Nyp av 1/6 del av degen och rulla i längder.
Skär av ca 5 cm stor bitar och lägg på en skärbräda. Upprepa.

4

Stek i omgångar i smör ca 1-2 minuter per sida.

5

Lägg tillbaka allt i stekpannan och kläm över citronsaft.

6

GRÖNKÅLSCHIPS

Sätt ugnen på 120 grader. Lägg grönkålen på ugnsplåt.
Salta och ringla över olivolja. Massera in i grönkålen och sedan in i ugnen ca 10 minuter.

7

BRYNT SMÖR

Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft.

8

Montering: lägg gnocchi i botten. Lägg på grönkålschips, bitar av burratan och avsluta med brynt smör, salt och peppar.

Bilder

Recept

Filtrera