En helt underbar rätt som ni bara måste laga. Jag loooovar att ni kommer att älska den.
Blomkål innehåller C-vitamin och kalium, även ämnet allicin. Allicin kan dämpa inflammationer... Läs mer
Dela blomkålen i mindre bitar och koka under lock i 8 minuter. Låt svalna.
Lägg blomkålen i en handduk och pressa ut allt vatten. Lägg i en bunke.
Tillsätt citronzest, salt, peppar & möjl. Mixa slätt.
Lägg lite mjöl på bordet. Nyp av 1/6 del av degen och rulla i längder.
Skär av ca 5 cm stor bitar och lägg på en skärbräda. Upprepa.
Stek i omgångar i smör ca 1-2 minuter per sida.
Lägg tillbaka allt i stekpannan och kläm över citronsaft.
GRÖNKÅLSCHIPS
Sätt ugnen på 120 grader. Lägg grönkålen på ugnsplåt.
Salta och ringla över olivolja. Massera in i grönkålen och sedan in i ugnen ca 10 minuter.
BRYNT SMÖR
Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft.
Montering: lägg gnocchi i botten. Lägg på grönkålschips, bitar av burratan och avsluta med brynt smör, salt och peppar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!