Det har nyligen varit Baljväxtens dag så då passar det bra att göra en god sallad med friterade kikärtor. Att det dessutom är citrussäsong gör att jag gärna har med lite härlig blodapelsin.
Börja med att rosta valnötterna i ugnen 150g i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Krossa valnötterna lite med handen.
Skölj kikärtorna i kallvatten och se till så att de är ordentligt avtorkade.
Värm oljan till ca 180 grader eller när ni lägger i en kikärta och ser att den börjar friteras.
Lägg i kikärtorna och fritera i 3-4 minuter. Ni ser när de börjar få lite färg. Lyft upp med hålslev och lägg på ett hushållspapper. Strö på lite flingsalt och sedan lite cayennepeppar. Staka runt lite så att kryddorna blandas.
Montering:
Lägg salladen i botten, lägg burratan i mitten. Lägg apelsinklyftor runt om. Öppna burratan genom att skära två snitt. Garnera med valnötter & friterade kikärtor. Ringla på olivolja, salt och peppar. Klart att njuta!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!