Chokladtårta med chokladtryffelmousse

Ingredienser

En helt ljuvlig tårta som kommer garanterat att göra succé. Dessutom är den lätt att laga.

Lägg till en timme extra tid för chokladmoussen att stelna i kylen.

Läs mer

90 min Dessert 10 bitar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Fyllningen:
Koka upp grädden och finhacka chokladen. Häll över grädden på chokladen och rör om till slät kräm. Låt stå i kylen ca 1 timme.

3

Kakan:
Vispa ihop ägg, fil och olja. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Klä en springform med bakplåtspapper och häll i.
In i ugnen ca 45-50 min så att kakan stelnat.
Ta ut ur ugnen och ta bort bakplåtspappret. Dela i två delar och låt svalna.

4

Fyllningen:
Ta ut ur kylen och vispa till en härlig mousse.

5

Montering:
Lägg en botten på en tallrik. Fyll på med mousse, på med locket och garnera tårtan med hackade chokladen.

Bilder

Recept

Filtrera