Gräddtårta med jordgubbar & chokladgarnache

Ingredienser

En ljuvlig sommartårta med jordgubbar och choklad - ägg- och laktosfri!

Det har kommit önskemål att göra en tårta som är äggfri så är kommer ett ljuvligt recept.

Tårtan... Läs mer

60 min Baka ca 10

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Chokladgarnache:
Koka upp grädden och finhacka chokladen. Häll över grädden på chokladen och rör om till slät kräm. Låt stå i kylen ca 1 h.

3

Kakan:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt grädde, vatten och smält smör och rör ihop. Smöra & bröa en springform (20 cm) och häll i.
In i ugnen ca 35 min så att kakan ”stelnat”. Ta ut ur ugnen.
Dela i två delar och låt svalna.

4

Chokladgarnache:
Ta ut ur kylen och vispa till en härlig mousse.

5

Montering:
Lägg en botten på en tallrik. Fyll på med vispad grädde och skivade jordgubbar. På med locket och lägg på Chokladgarnachen. Lägg jordgubbarna i en hög i mitten. Lägg den vispade grädden i spritspåse och spritsa tårtan snyggt med grädden. Avsluta med lite limezest och en fläderblomma.

Bilder

Recept

Filtrera