Vegetariska kroppkakor - har du testat det? Smakar ljuvligt med kantareller, rårörda lingon och brynt smör.
Skala & koka potatisen & låt svalna lite.
Pressa potatisen och blanda med potatismjöl, äggulor, salt, lite cayennepeppar, brynt smör (också svalt) samt lite zest från citron.
Rulla till små bollar - blev 24 st för mig.
Fyllning:
Stek kantareller i torr panna så att vattnet släpper.
Tillsätt smör, hackad gul lök, hackade vitlökar, hackad persilja, riven parmesan, zest från citron, salt, peppar & lite chiliflakes. Rör om och stek några minuter.
Gör små hål i potatisbollarna och lägg i fyllning & täck över så att fyllningen ligger gömd.
Blir lite fyllning över. Spar den till garnering.
Lägg hasselnötter på en plåt - 200 grader i ugnen ca 10 min så skalet släpper. Hacka lätt.
Gör rårörda lingon genom att blanda 1 dl tinade lingon och ca 0,6 dl socker. Rör om tills det inte längre knastrar.
Ta en kastrull med kokande lättsaltat vatten och lägg i kroppkakorna. Låt koka ca 5 min eller tills de flyter upp. Lyft ur med hålslev och lägg på skärbräda.
Bryn lite smör.
Lägg upp kroppkakor på tallrik, lägg en klick rårörda lingon, ringla på brynt smör, lägg lite hackade hasselnötter, lägg på lite av fyllningen & garnera med persilja.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!