Kanelbullar med karamelliserade popcorn

Ingredienser

Otroligt goda bullar med härlig smak av karamell och lite ”crunch” av popcornen.

Jag köpte färdiga karamelliserade popcorn men det går utmärkt att göra egna.
Låt inte saltet... Läs mer

90 min Baka ca 20 st

Gör så här

1

Deg:
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Ska vara fingervarmt.

2

Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den löst sig.

3

Tillsätt resten och rör om. Tillsätt socker och kanel och 4 dl av mjölet. Rör om och tillsätt saltet och 3,5 dl av vetemjölet.

4

Knåda degen för hand eller i maskin till smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

5

Fyllning:  
Blanda ihop smör, kanel och socker smidigt.

6

Kavla ut degen med resterande av mjölet på ett bord.

7

Bred på fyllningen och krossa sedan popcornen och strössla över. Tryck till med handen lite.

8

Vik ihop och kavla sedan en gång till över degen.

9

Skär i 20 remsor och snurra ihop.

10

Lägg på bakplåtspapper under duk och jäs minst 30 minuter till.

11

Sätt ugnen på 250 grader.

12

Pensla bullarna med uppvispat ägg/salt/vatten och strö över krossade karamelliserade popcorn.

13

Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Ta ut och pensla med sockervattnet.

Bilder

Recept

Filtrera