Karamelliserad lökpasta

Ingredienser

Karamelliserad lökpasta – lyx på tallriken! Letar du efter en rätt som både är enkel att göra och smakar som om du är på en fin restaurang? Här är den: Karamelliserad lökpasta! Den söta karamelliserade löken, djupet i balsamsamvinägern & den aromatiska rosmarinen gör att det passar perfekt till en magisk pasta. 

40 min Pasta 3-4

Gör så här

1

Värm olivolja och smör i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i rödlöken och purjolöken. Stek långsamt i 15–20 minuter tills de är mjuka och gyllene.

2

Tillsätt honung och rör om. Låt löken karamelliseras i ytterligare 5 minuter.

3

Rör ner balsamvinäger och låt reducera något. Tillsätt vitlök och rosmarin, och låt allt puttra ihop i 2 minuter.

4

Häll i vitt vin och låt det reducera tills såsen får en silkeslen konsistens.

5

Koka pastan al dente i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Spara 2 dl av pastavattnet innan du silar av pastan.

6

Lägg pastan direkt i stekpannan med löksåsen. Tillsätt lite pastavatten i taget för att skapa en krämig sås.

7

Rör i 1 msk smör. 

8

Blanda i hälften av parmesanen och smaka av med salt och peppar.

9

Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med rostade valnötter och resterande ost.

Bilder

Recept

Filtrera