Karamelliserad lökpasta – lyx på tallriken! Letar du efter en rätt som både är enkel att göra och smakar som om du är på en fin restaurang? Här är den: Karamelliserad lökpasta! Den söta karamelliserade löken, djupet i balsamsamvinägern & den aromatiska rosmarinen gör att det passar perfekt till en magisk pasta.
Värm olivolja och smör i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i rödlöken och purjolöken. Stek långsamt i 15–20 minuter tills de är mjuka och gyllene.
Tillsätt honung och rör om. Låt löken karamelliseras i ytterligare 5 minuter.
Rör ner balsamvinäger och låt reducera något. Tillsätt vitlök och rosmarin, och låt allt puttra ihop i 2 minuter.
Häll i vitt vin och låt det reducera tills såsen får en silkeslen konsistens.
Koka pastan al dente i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Spara 2 dl av pastavattnet innan du silar av pastan.
Lägg pastan direkt i stekpannan med löksåsen. Tillsätt lite pastavatten i taget för att skapa en krämig sås.
Rör i 1 msk smör.
Blanda i hälften av parmesanen och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med rostade valnötter och resterande ost.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!