En fantastisk vegetarisk rätt som är helt utan potatis & pasta eller vitt mjöl. Blomkål är en av våra nyttigaste grönsaker – rik på vitamin C, järn och fullproppad av fibrer som är bra för din mage. Toppa med en sås (chimichurri) med härligt tryck i.
Chimichurri
Hacka persilja, chili, vitlök och lägg i en skål.
Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
Ugnsbakad blomkål
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela blomkålen i 4 skivor (ca 2 cm tjocka). Lägg på bakplåtspapper.
Blanda smör & pressad vitlök och pensla på blomkålen.
Strö över paprikapulver, salt och parmesan.
Baka mitt i ugnen ca 15 min.
Blomkålspuré
Dela blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 10 min.
Sila bort vattnet.
Tillsätt färskost, grädde & salt och mixa slätt.
Tillsätt riven parmesan, cayennepeppar & smör. Rör om.
Montering
Lägg blomkålspuré i botten.
Lägg på en skiva ugnsrostad blomkål.
Ringla över chimichurri och strö över hackade marconamandlar.
NJUT!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!