Mojito Tiramisu

Ingredienser

En helt ljuvlig efterrätt som är lätt att göra och blir fantastiskt god!

 

Vill ni göra den alkoholfri så är det bara att utesluta romen. Glöm inte att savoiardikexen ska... Läs mer

50 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Knäck äggen och separera gulan och vitan. Blanda gulan med rörsocker och vispa tills det blir ljusgult. Tillsätt zest av lime och mascarpone. Rör slät.

2

Vispa äggvitorna hårt.

3

Blanda i äggvitorna i mascarponekrämen och rör slät.

4

Koka starkt kaffe, blanda med ljus rom.

5

Dela savoiardikex i två delar och doppa kort i kaffelikören.

6

Lägg kexen på botten av glas. Toppa med mascarponekräm, ett lager doppade kex och sedan mascarponekräm.

7

Toppa med lite kokosflingor som är lätt rostade i en torr stekpanna och finhacka lite mynta.

Bilder

Recept

Filtrera