En succé som vann Bostad Direkts semmeltävling. OBS! Tidsåtgången baseras på hembakta bullar och mängden ingredienser är anpassat till två semlor.
Semlorna fick fyllning med lime och färskost. Grädden fick en touch av rom och sedan toppade jag... Läs mer
Bullarna:
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken (fingervarmt). Rör ut lite mjölk så jästen smälter. Tillsätt resten av mjölken.
Rör ner socker, ägg, kardemumma, salt och till slut mjölet. Lägg i smöret och kör i en matberedare tills degen är elastisk och slät, ca 10 min. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
När degen har jäst, dela till valfritt antal bullar (jag gjorde 16 st). Låt jäsa i ytterligare 30 min under en bakduk.
Vispa ägg och pensla bullarna.
Ugn 225 grader och grädda 6-7 min i mitten av ugnen. Låt sedan svalna.
Fyllning för 2 semlor:
Limefyllning: Vispa ihop allt snabbt – 15 sek. Lägg i spritspåse.
Romgrädde: Vispa grädden och rör i 1 msk ljus rom. Lägg i spritspåse.
Myntasocker:
Mixa ihop myntablad och socker. Lägg på bakplåtspapper och kör i ugnen på 100 grader ca 15 minuter.
Montering:
Skär bort ett trekantigt lock och gröp bort lite fyllning. Spritsa i limefyllningen. Gå sedan på med romgrädden. Ta locket och pensla på lite smör. Vänd locket i myntasocker. Stick i en myntakvist i toppen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!