Öppen lasagne med parmesancrème, smörstekt svamp & krispig timjan

Ingredienser

Krämigt, lyxigt & med den perfekta crunchen från krispig timjan! Den här öppna lasagnen är en riktig smakbomb – silkeslen parmesancrème, smörstekt svamp & perfekt kokta pastaplattor. 

30 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Parmesancrème: . Koka upp crème fraichen och låt sjuda i ca 5 min. Riv parmesanosten, lägg i den varma crème fraichen och mixa med en stavmixer. Smaksätt med svartpeppar och tillsätt lite citronsaft & zest.

2

Smörstekt svamp: Skär svampen i skivor och stek i en torr panna tills vätskan släpper. Tillsätt smör, vitlök & chiliflakes och stek tills svampen blir gyllenbrun. Smaka av med salt & peppar. Avsluta med hackad persilja.

3

Krispig timjan: Värm olivolja i en panna på medelvärme. Lägg i timjankvistar och låt fräsa i ca 30 sek – 1 min tills de blir krispiga. Lyft upp & låt rinna av på hushållspapper. 

4

Lasagneplattor: Koka färska lasagneplattor i saltat vatten ca 1 min, låt rinna av.

5

Montering: lägg en lasagneplatta på tallriken, parmesancrème, lasagneplatta, parmesancrème, lasagneplatta, parmesancrème och avsluta med den smörstekta svampen och garnera med krispig timjan & riven parmesan.

Bilder

Recept

Filtrera