Pistagekakor

Ingredienser

PIistagekakor på 15 minuter – enkelt & lyxigt! Frasig smuldeg, krämig pistagefyllning och en hint av vanilj gör dessa till en riktig favorit.

15 min Baka Ca 20 st

Gör så här

1
Gör smuldegen: Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt hackade pistagenötter. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen och arbeta ihop till en smidig deg.
2
Montering & bakning: Dela degen i två lika stora delar och rulla/klicka ut till längder. Platta ev längderna något och gör en lätt fördjupning i mitten. Värm pistagekrämen lätt & bred pistagekräm i skårorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills de är lätt gyllene.
3
Sista touchen: Låt svalna och skär i snittar medan de fortfarande är varma. Pudra med florsocker.

Bilder

Recept

Filtrera