Kaffets dag - klart vi ska laga något med kaffe i då! Lägg till tid för 6 timmars frystid!
Separera äggulor och äggvitor.
Vispa äggulor med ½ dl socker och vaniljsocker så att det ljusnar i färgen.
Tillsätt mascarpone och vispa ihop.
Vispa grädden tjock i en separat bunke.
Vispa väggvitorna och 1 dl socker till tjock maräng (ska kunna gå att vända över huvudet).
Blanda vispgrädden och marängen i äggulesmeten.
Ta en avlång form och klä med plastfolie. Häll ner hälften av smeten.
Ringla på 2 msk starkt kaffe och ta en gaffel och rör om.
Lägg på resten av smeten och ringla på resten av kaffet och rör ner med en gaffel.
In i frysen minst 6 h.
Ta ut formen och ta bort plasten.
Lägg på ett snyggt uppläggningsfat. Garnera med jordgubbar och riv över mörk choklad.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!