En magisk efterrätt som är lätt att förbereda. Finns nötallergiker så uteslut nötterna i smeten och garnera endast på de tallrikar som kan äta pistage. Tar max 20 minuter att göra men ska stå i frysen minst 4 timmar.
Jag som inte har glassmaskin tycker att semifreddo (italiensk glassliknande efterrätt) är ett utmärkt... Läs mer
Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor med ½ dl socker så att det ljusnar i färgen. Tillsätt mascarpone och vispa ihop.
Vispa grädden tjock i en separat bunke.
Vispa väggvitorna, 1 dl socker och vaniljsocker till tjock maräng (ska kunna gå att vända över huvudet).
Blanda vispgrädden och marängen i äggulesmeten. Vänd ner 100 g hackade eller malda pistagenötter.
Ta en avlång form och klä med plastfolie. Häll ner smeten. In i frysen minst 4 timmar.
Montering:
Ta ut formen och ta bort plasten. Lägg på ett snyggt uppläggningsfat. Garnera med pistagenötter och delade färska jordgubbar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!