Semifreddo med pistage och jordgubbar

Ingredienser

En magisk efterrätt som är lätt att förbereda. Finns nötallergiker så uteslut nötterna i smeten och garnera endast på de tallrikar som kan äta pistage. Tar max 20 minuter att göra men ska stå i frysen minst 4 timmar.

Jag som inte har glassmaskin tycker att semifreddo (italiensk glassliknande efterrätt) är ett utmärkt... Läs mer

20 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor med ½ dl socker så att det ljusnar i färgen. Tillsätt mascarpone och vispa ihop.

2

Vispa grädden tjock i en separat bunke.

3

Vispa väggvitorna, 1 dl socker och vaniljsocker till tjock maräng (ska kunna gå att vända över huvudet).

4

Blanda vispgrädden och marängen i äggulesmeten. Vänd ner 100 g hackade eller malda pistagenötter.

5

Ta en avlång form och klä med plastfolie. Häll ner smeten. In i frysen minst 4 timmar.

6

Montering:

Ta ut formen och ta bort plasten. Lägg på ett snyggt uppläggningsfat. Garnera med pistagenötter och delade färska jordgubbar.

 

Bilder

Recept

Filtrera