Gös med gurkdressing och pocherat ostron

Ingredienser

En vacker rätt som är enklare än vad den ser ut. Perfekt som förrätt till nyår eller andra festliga tillfällen. 

60 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Skär gösen i 5–6 cm långa och ett par cm breda strimlor. Krydda med salt och peppar. Baka i 100° ugn till 46° (ca 5–7 min). Ta ut och plasta över fisken.

2

Pochera ostronen (gärna Spéciale) i sina skal och sitt eget spad 1,5 min i kokande vatten. Lägg över i kallt vatten för att stanna av kokningen. De öppnar sig inte av kokningen.

3

Öppna ostronen, innan de är iskalla, på vanligt sätt och ta vara på juicen. Lägg ostronen på assiett och plasta över för att behålla ljummen temperatur.

4

Gurkan är mixad och har fått rinna av i en sil. Blanda gurkjuice, ostronjuice, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera den ljumna gösen med ljumna ostron. Skeda över dressingen, också ljummen.

6

Vill du anstränga dig lite extra kan du krydda gurkköttet efter egen smak och servera på sidan. Gott.

Bilder

Recept

Filtrera