En vacker rätt som är enklare än vad den ser ut. Perfekt som förrätt till nyår eller andra festliga tillfällen.
Skär gösen i 5–6 cm långa och ett par cm breda strimlor. Krydda med salt och peppar. Baka i 100° ugn till 46° (ca 5–7 min). Ta ut och plasta över fisken.
Pochera ostronen (gärna Spéciale) i sina skal och sitt eget spad 1,5 min i kokande vatten. Lägg över i kallt vatten för att stanna av kokningen. De öppnar sig inte av kokningen.
Öppna ostronen, innan de är iskalla, på vanligt sätt och ta vara på juicen. Lägg ostronen på assiett och plasta över för att behålla ljummen temperatur.
Gurkan är mixad och har fått rinna av i en sil. Blanda gurkjuice, ostronjuice, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Servera den ljumna gösen med ljumna ostron. Skeda över dressingen, också ljummen.
Vill du anstränga dig lite extra kan du krydda gurkköttet efter egen smak och servera på sidan. Gott.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!