Krispig lax i vårdeg

Ingredienser

Dessa små, krispiga vårdergspaket med lax innehåller få ingredienser och är lätta att göra. Fritera precis innan servering för bästa resultat. 

Här gör vi tvärt om med laxen och använder helst filédelen, det vill säga ryggbiten utan det... Läs mer

45 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1

Skär laxen i bitar som är 2 cm breda och 3–4 cm långa. Var rätt noga med storleken som är anpassad till temperatur och tillagningstid i receptet och för att få ett fint och krispigt resultat. Vill du laga annan storlek får du prova dig fram.

2

Skär degen (vårrullepapper) i 10 x 12 cm bitar. Den ska räcka ett varv runt laxbitarna med lite överlappning. 

3

Krydda laxen med salt och peppar. Lägg på degpapperet och lägg på en stjälk koriander eller annan valfri ört. Rulla in laxen i papperet. Fukta med fingret i papperskanten. Lägg rullarna bredvid (ej på) varandra med skarven nedåt. 

4

Just innan serveringen hettar du upp oljan till 190°C. Fritera i 40 sekunder. Lägg upp på bricka med papper eller handduk för att rinna av. Salta lite på rullen. Servera och ät omgående. Rullen mår inte bra av att vänta. Servera ev med japansk soya blandat med risvinäger eller annan valfri dippsås. 

Bilder

Recept

Filtrera