Min variant på fish tacos. Grillad lax i tortillabröd med avokado, broccoli och daikonkrasse.
Använd gärna slagsidan på laxen som är lite fetare och passar utmärkt för grillning.
Förbered alla ingredienser. Gröp ur avokadon och mosa med gaffel, krydda med salt och peppar och försiktigt med citronjuice, som annars kan döda smaken. Dela tomater i mindre bitar.
Skär av broccolins små knoppar, skala stjälken och skär den i 2–3 cm stora bitar. Koka 30 sek i saltat vatten. Kyl i kallt vatten. Torka på handduk. Skiva tomaterna. Klipp krassen. Gärna daikonkrasse som du kan lägga i kallt vatten innan.
Dela laxen i 8 avlånga och jämntjocka bitar. Sätt fart på grillen eller hetta upp grillpannan. Rosta brödet i en varm panna eller direkt på plattan. Lägg i de rostade bröden, avokadoröran, tomater och broccoli. Lägg bröden vikta i en skål.
Du vill åt grillsmaken på laxen utan att den blir överkörd. Därför ska grillen eller pannan vara het. Pensla den helt torra laxen med lite olja, salta och peppra. Grilla ca 15 sek per sida och lägg upp med krasse och ev pepparrot. Se bilden.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!