Smörrebröd med rostbiff, äpple & curry

Ingredienser

Ett klassisk smörrebröd med en mustig äpple- och curryröra, toppad med friterad schlottenlök, krispigt äpple och picklad gurka.

Passar utmärkt tillsammans med en Bröndums snaps fadlagret som verkligen förhöjer smaken av äpple. 

30 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Skiva grukan tunt och lägg i snabbinläggningslagen. 

2

Gör äpple- och currröran. Blanda först alla ingredienser utom äpplet till en röra. Skala sedan och finhacka äpplet och rör i.
Smaka ev. av med salt och peppar.

3

Skala och skiva löken i 3-5 mm tjocka skivor. Panera genom att först doppa skivorna i uppvispat ägg och sedan i panko. 

4

Hetta upp oljan till 170 grader och fritera löken i två omgångar. Lägg sedan på hushållspapper för att rinna av. 

5

Skär bort om det är kanter på brödet. Bred varje skiva med majonnäs.

6

Lägg på rostbiffen, äpple- och curryröran, den friterade löken, picklad gurka och äppelskivor.

Bilder

Recept

Filtrera