Bellas lyxiga minivåfflor

Ingredienser

Perfekt tilltugg att bjuda dina nära och kära på! Dessa hjärtformade minivåfflor har tre olika toppingar så det finns något för alla.

Vad sägs om smörstekta kantareller med parmesanost? Fetaost med hackade valnötter och ringlad honung?... Läs mer

20 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Våfflor: Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Vispa ihop till en jämn smet. Hetta upp våffeljärnet.

2

Förbered tillbehören och lägg i skålar. Skala räkorna. Finhacka lök. Riv parmesanost. Stek kantarellerna i smör på medelvärme. Salta och peppra. 

Dela varje våffla så att det blir 5 stycken hjärtformade minivåfflor. 

3

Topping 1: En näve med smörstekta kantareller och toppa med riven parmesanost och hackad persilja.

Topping 2: Spritsa tre små klickar smetana och toppa med räkor, lök och rom. Garnera gärna med en dillkvist.

Topping 3: Smula en näve fetaost och toppa med hackade valnötter. Ringla över honung.

Bilder

Recept

Filtrera