Ćevapčići är en köttfärsrätt som liknar köttfärsjärpar men har sitt ursprung från Balkan länderna. Min variant av rätten serverar jag tillsammans med rösti, hackad rå lök, ajvar och creme fraiche. En riktigt grym smakkombination som jag rekommenderar er att testa!
Du kan med fördel förbereda köttfärsröran några timmar innan och förvara i kylskåp.
Ta fram en bunke och lägg i färsen. Tillsätt pressad vitlök, lök, sambal oelek och kryddor. Blanda ihop. Häll ner kolsyrat vatten och bakpulver. Knåda färsen ordentligt några minuter. Låt stå i kylskåpet.
Ta fram en bunke. Riv potatisen och pressa ur vattnet. Krydda potatisen med salt, svartpeppar och vitpeppar. Blanda runt. Stek på medelvärme i olja och smör tills potatisen får en gyllenbrun färg på båda sidor.
Ta fram köttfärsröran. Smörj fingrarna med lite olja och forma färsen till avlånga bollar. Trä bollarna på grillspett och grilla cirka 3 minuter på varje sida. Servera med rösti, hackad lök, ajvar och creme fraiche. Smaklig måltid!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!