Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Stekt rödingfilé med skagenröra & delikatesspotatis

Ingredienser

Makalöst god och snabblagad middag. Skagenröra passar till allt och glöm inte att smaksätta med pepparrot så blir det en fullträff!

20 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Skagenröra: Skala räkorna. Hacka lök och dill. Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och pepparrot i en bunke. Tillsätt räkor, lök, dill och en skvätt citronsaft. Krydda och smaka av med salt, svartpeppr och vitpeppar. Blanda ihop ingredienserna och förvara i kylskåp.

2

Krydda fisken med salt och peppar. Ta fram en stekpanna och stek fisken i smör på medelvärme med skinnsidan ner cirka 8 minuter. Vänd fisken och stek ytterligare cirka 1-2 minuter.

3

Servera fisken direkt med potatis och skagenröra. Garnera med dill och citron. Njut av måltiden!

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här