Bbq nötbiffar american style

Ingredienser

En lite godare nötfärsbiff med tzatziki och örtkryddade klyftpotatis.

40 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med tzatzikin. Riv gurkan på rivjärn eller använd en julienne mandolin. Krama ur vätskan från gurkan och blanda gurkan med yoghurten, pressad vitlök, vitlökspulvret, oljan, salt & peppar. Ställ in i kylen.

2

Skala potatisarna och dela dem i klyftor. Skölj och torka dem torra. Om du har en actifry kör du potatisen i den tillsammans med olja och kryddor ca 40 minuter. Annars blandar du potatisen med olja och kryddor, lägger på en ugnsplåt och sätter in i ugnen på 200 grader (varmluft) ca 40 minuter. Potatisen ska få en fin gyllene färg.

3

Blanda färsen med barbequesåsen, salt & peppar. Forma till 8 ovala biffar och linda in dem i ett eller två bacon beroende hur stora du vill ha dem. Stek dem i lite olivolja tills de fått en vacker färg.

4

Lägg över dem i en ugnsform och ställ in i ugnen 200 grader varmluft ca 10 minuter.

5

Lägg upp biffarna på en tallrik tillsammans med den rostade potatisen, tzatziki en god sallad och barbecuesås (kung markatta är jättegod).

Bilder

Recept

Filtrera