En lite godare nötfärsbiff med tzatziki och örtkryddade klyftpotatis.
Börja med tzatzikin. Riv gurkan på rivjärn eller använd en julienne mandolin. Krama ur vätskan från gurkan och blanda gurkan med yoghurten, pressad vitlök, vitlökspulvret, oljan, salt & peppar. Ställ in i kylen.
Skala potatisarna och dela dem i klyftor. Skölj och torka dem torra. Om du har en actifry kör du potatisen i den tillsammans med olja och kryddor ca 40 minuter. Annars blandar du potatisen med olja och kryddor, lägger på en ugnsplåt och sätter in i ugnen på 200 grader (varmluft) ca 40 minuter. Potatisen ska få en fin gyllene färg.
Blanda färsen med barbequesåsen, salt & peppar. Forma till 8 ovala biffar och linda in dem i ett eller två bacon beroende hur stora du vill ha dem. Stek dem i lite olivolja tills de fått en vacker färg.
Lägg över dem i en ugnsform och ställ in i ugnen 200 grader varmluft ca 10 minuter.
Lägg upp biffarna på en tallrik tillsammans med den rostade potatisen, tzatziki en god sallad och barbecuesås (kung markatta är jättegod).
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!