Cacio e Pepe

Ingredienser

Denna pasta med svartpeppar & ost är ljuvlig att äta som den är, rakt upp och ner ;) Inte nog med att den är god den är hur lätt som helst att göra. Vitlök tillhör inte en riktig Cacio e Pepe men i detta receptet har jag haft i lite grann. Hoppas du gillar den

20 min Pasta 2 port.

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på paketet, men ta bort den från värmen när det är 2 minuter kvar att koka den.

Värm upp en stekpanna på medel värme, häll i oljan och svartpepparn.

Låt det fräsa på svag värme en liten stund. Pressa i vitlöksklyftan, rör runt.

Tillsätt pastavattnet i pannan. Ta upp pastan från kastrullen när den är nästan klar och lägg ner den i pannan med peppar & vitlök.

Rör runt pastan tills nästan allt vatten absorberats.

Tillsätt osten lite i taget och rör runt. Om det börjar bli torrt tillsätter du mer av pastavattnet.

När osten smält samman med pastan och blivit krämig smaka av, tillsätt havssalt efter smak & dra över ett par varv med svartpepparkvarnen sedan är det dags att servera.

 

Bilder

Recept

Filtrera