Hoisinkryddad nudelwok med broccoli och grillad köttbit

Ingredienser

Enklast är godast! Liite förberedelser bara, sen går det fort. Jag valde flankstek eftersom jag hade en bit i kylen. Entrecote eller rostas är lite mjukare och mörare medan flanksteken ger lite mer tuggmotstånd. Gott vilket som.

30 min Kött 4-5

Gör så här

1

Hetta upp ett grilljärn. Peppra flanksteken och häll lite olja över. Stek den så den får lite vacker färg på båda sidorn. Häll en msk tamarisoja över.
Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen visar 58 grader. Ta ut och låt köttet vila. Skiva sedan köttet tunt.

2

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Blanda ihop ingredienserna till woksåsen.

3

Häll olja i en traktörpanna eller en wokpanna och hetta upp. Stek grönsakerna tillsammans. Broccolin och minimajsen ska vara krispiga medans morötter och purjolöken blir mjuka. Tillsätt nudlarna och woksåsen i grytan. Rör runt tills allt blandat sig och lägg sedan i köttet. Ät och njut.

Bilder

Recept

Filtrera