Om man gillar man pannacotta och saffran kommer man älska denna dessert. Perfekt att förbereda dagen innan den ska avnjutas.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Häll grädde, mjölk, saffran och socker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med kniven. Lägg ner allt i kastrullen. Koka upp och låt blandningen sjuda på svag värme nån minut. Ställ åt sidan.
Krama ur gelantinbladen och tillsätt dem i kastrullen. Rör runt tills de smält. Låt blandningen svalna något och fiska upp vaniljstången.
Häll upp i mindre glas för fler portioner eller fördela blandningen till 4 portioner. Lägg över palstfolie så att du inte får en hinna på toppen, den vill man inte ha! Ställ kallt minst 6 timmar.
Chokladkräm: Koka upp grädden och tillsätt hackad vit choklad. Låt blandningen svalna och fördela på den kylda pannacottan. Ställ kallt.
Dekorera med tex hallon och pudra lite florsocker över vid servering.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!