Kyckling- & baconburgare

Ingredienser

En kycklingburgare smaksatt med vitlök och bacon, till det nachochips, salsa och vitlökssås. Snabbt, supergott och fredagsfeeling!

25 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till vitlökssåsen. Ställ in i kylen.

2

Mixa vitlök och bacon i en matberedare. Det ska inte bli en smet utan lite mindre bitar.

3

Blanda färsen med baconröran och peppar.

4

Forma till 4 lika stora bollar. Platta ut dem till önskad tjocklek eller till 1,5 cm tjocka burgare.

5

Hetta upp en stekpanna, häll i rapsolja eller såklart valfritt fett. Stek/grilla burgarna ca 3-4 minuter på varje sida. När burgarna är nästan färdiga, lägg på osten som ska smälta.

6

Sätt ugnen på 200 grader innan du steker burgarna. Häll ut tortillachipsen i en ugnssäker form. Strö över löken, chili och jalapeno och fördela osten ovanpå. Sätt in i ugnen ca 5 minuter, eller tills osten smält.

7

Servera burgaren med tortillachipsen, salsa, vitlökssås och vill man ha bröd till burgaren - stek gärna brödet i smör för extra god burgare;)

Bilder

Recept

Filtrera