En kycklingburgare smaksatt med vitlök och bacon, till det nachochips, salsa och vitlökssås. Snabbt, supergott och fredagsfeeling!
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till vitlökssåsen. Ställ in i kylen.
Mixa vitlök och bacon i en matberedare. Det ska inte bli en smet utan lite mindre bitar.
Blanda färsen med baconröran och peppar.
Forma till 4 lika stora bollar. Platta ut dem till önskad tjocklek eller till 1,5 cm tjocka burgare.
Hetta upp en stekpanna, häll i rapsolja eller såklart valfritt fett. Stek/grilla burgarna ca 3-4 minuter på varje sida. När burgarna är nästan färdiga, lägg på osten som ska smälta.
Sätt ugnen på 200 grader innan du steker burgarna. Häll ut tortillachipsen i en ugnssäker form. Strö över löken, chili och jalapeno och fördela osten ovanpå. Sätt in i ugnen ca 5 minuter, eller tills osten smält.
Servera burgaren med tortillachipsen, salsa, vitlökssås och vill man ha bröd till burgaren - stek gärna brödet i smör för extra god burgare;)
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!