Det perfekta receptet på frasiga våfflor och med en härlig blåbärssås till. Otroligt gott och enkelt att tillaga!
Hemligheten att få våfflorna perfekt frasiga är att ha alla ingredienser riktigt kalla. Jag byter... Läs mer
Blåbärssås:
I en liten kastrull, tillsätt blåbär, citronsaft och sirap. Koka upp på medelvärme. I ett glas, blanda maizena och vatten, vispa tills slätt. Rör ner bären i omgångar. Låt koka under omrörning i ca 2 minuter eller tills det tjocknar. Serveras gärna varm.
Frasiga våfflor:
Vispa ihop mjölk, ägg och siktat mjöl. Tillsätt bakpulver, smör och sodavatten. Hetta upp våffeljärnet. Smörj med lite smör första gången. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Servera med blåbärssås och lättvispad grädde.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!