Gillar du kryddig mat? Då passar detta recept perfekt till dig. Jag kan garantera att du kommer älska denna indiska rätt.
Denna gryta är väldigt enkel att förbereda och supergod med massor av smaker. Du kommer att behöva... Läs mer
Skär kyckligen i bitar. Lägg kyckligen i en skål och tillsätt cayennepeppar, salt och citronjuice. Blanda väl och täck, ställ i kylen i ca en timme.
Mixa koriander, vitlök, röd chili, kumminfrön, citronsaft och vatten i en matberedare eller mixer. Mixa tills blandningen bildar en pasta. Sätt åt sidan.
Värm olja i en wok eller stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt chili flakes och nymald svartpeppar och rör om då och då och låt steka i 1 min.
Tillsätt hackad lök, mald kummin och brunt socker i grytan och rör om så att löken täcks av kryddorna. Låt steka i 5 min eller tills löken är fint brynt.
Ta ut kycklingen ur marinaden och lägg i grytan. Rör om den i löken och kryddorna. Stek i ca 2-3 minuter eller tills kycklingbitarna är vita på alla sidor.
Sänk värmen till medium, tillsätt ingefära, tomater, gurkmeja, muskot och kanel, blanda väl. Häll sedan i korianderpastan, rör om och låt koka i 2-3 minuter.
Häll i kokosmjölk och vatten och vänta tills det börjar koka. När det har börjat koka ha på ett lock och minska värmen till låg. Låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av såsen. Tillsätt salt och svartpeppar efter behov.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!