Denna hemmagjorda karamellsås kommer du vilja ringla över allting! Enkel och ljuvligt god!
I en stor kastrull häller du ned socker och vatten, koka upp på medelhög värme. Låt blandningen bli till en ljusbrun/karamellfärg utan omrörning, det tar ca 8 minuter. Luta kastrullen runt för att se till att blandningen blir jämn i färgen.
Ta bort kastrullen från värmen och häll gradvis i grädden under ständig omrörning. Rör i vanilj och salt. Tillsätt smöret och rör om tills det har smält.
Häll karamellen i en glasburk som tål värme och låt svalna helt innan servering.
Karamellsåsen kommer att tjockna när den har svalnat och efter den förvarats i kylskåp.
Du kan förvara karamellsåsen upp till 2 veckor i kylskåpet.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!