Kokos- och karamellkaka

Ingredienser

Detta är min variant på Toscakaka med kokos. Passar utmärkt att servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass! 

30 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Kakan: Värm ugnen till 175°C. Smörj en kakform, gärna med avtagbar kant (24 cm).
I en skål: blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sätt åt sidan.
I en annan skål: vispa socker och ägg pösigt. Rör i mjölblandningen, det smälta smöret och mjölken tills en jämn smet. Rör tillsist ner kokosflingor.
Häll smeten i formen och baka i botten av ugnen i 20 minuter. Förbered glasyren under tiden. 

2

Glasyr: Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull på medelvärme. Rör försiktigt tills allt har blandats väl och tjocknat.
Häll karamellglasyren över kakan och bred ut till ett jämnt lager.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills glasyren har fått en fin gyllene färg.
Låt kakan svalna innan servering.

Bilder

Recept

Filtrera