Melon, burrata & prosciutto med chilihonung

Ingredienser

Detta var sååå gott! Sött, salt, starkt, krämigt & frasigt på samma gång. Ett perfekt tillbehör att bjuda på.

 

Ni hittar även en film på detta recept här:... Läs mer

10 min Sallad 4 port.

Gör så här

1

Chilihonung:
Koka långsamt upp honung, citronjuice, olivolja, hackad vitlök och chiliflakes i en liten kastrull. När det skummar och bubblar, låt sjuda i 10 minuter. Rör om då och då. Honungen ska få en djupare färg när den är klar. Lägg över i en glasburk med lock och låt svalna något.

2

Värm en stekpanna på medelvärme. Rosta brödet med olivolja på båda sidorna tills det blir fint gyllene.

3

Servera genom att bryta upp burratan på ett serveringsfat. Lägg till skivad melon, prosciutto och avsluta med att ringla över rikligt med chillihonung och servera med brödet.

Bilder

Recept

Filtrera