Denna rätt är gudomligt god! Du kan servera risotton med vilken sorts vit fisk men denna gången hade jag Hellefisk.
Fiskan tar ganska kort tid att tillaga beroende på tjocklek så klart. Men du kan förbereda med att salta och peppra filéerna och vända dem i ströbröd. Sen börjar du steka dem när risotton nästan är klar. Du steker dem bara i några minuter på var sin sida med rikligt med smör. Ha inte på för hög temperatur.
Stek den hackade löken och vitlöken i olivolja, utan att lägga på sig färg. Tillsätt riset och rosta det med löken och olivoljan.
Tillsätt vinet och låt koka in i riset, rör om så det inte bränns. Tillsätt den varma buljongen, lite i taget, så ha gärna buljongen bredvid. Häll i ca 2 dl buljong i taget tills vätskan absorberats. Tillsätt 2 dl igen och så vidare. Rör om risotton ofta.
Blanda saffran med 1/2 dl buljong och lägg till när det är ca 10 minuter kvar. Risotton ska tillagas i ca 20 min. Riset ska vara al dente så var försiktig att inte koka den för länge, man vill inte ha en för grötig konsistens. När det är ca 2-3 minuter kvar, ha i sparrisen och låt det koka med till slutet.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt parmesan och smöret. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera genast med fisken. Garnera med riven parmesan och citron skiva.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!