En gudomligt god cheesecake som är toppad med en härlig jordgubbskompott gjord på färska jordgubbar. Inget slår detta en härlig sommardag!
Tilläggstid: minst 4 timmar i kylen men helst över natten.
Läs merBotten:
- Sätt ugnen på 170 C.
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Tryck sedan ut smulblandningen jämnt på botten och kanterna i en pajform (23 cm).
- Baka i ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.
Vaniljcheesecake:
- Vispa färskosten tills den blir len, ca 1 minut.
- Tillsätt socker följt av ägg och äggula, en i taget tills allt blandats väl. Tillsätt sedan creme fraiche och vanilj och vispa till en jämn smet. Häll fyllningen över bottnen.
- Placera pajformen i en större ugnsform och tillsätt hett vatten tills den når halvvägs upp på sidorna av pajformen.
- Baka i ugnen i 45 minuter (170 C). Cheesecaken ska fortfarande dallra lite i mitten när den är klar. Den blir fastare sen när den är kyld.
- Låt cheesecaken svalna i 30 min i ugnen med ugnsdörren lite öppen. Ta sedan ut den från ugnen och vattenbadet och låt svalna helt. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar, helst över natten.
Jordgubbskompott:
- Tillsätt ca 3 dl av jordgubbsbitarna och vatten i en mixer. Mixa till en jämn puré.
- Häll purén i en kastrull och tillsätt maizena, socker och salt. Koka över medelvärme och rör hela tiden tills det börjar tjockna.
- Stäng av värmen och rör ner gelatinbladet och citronsaften. Låt svalna till rumstemperatur.
- Blanda sedan i resten av jordgubbarna. Täck och förvara i kylen tills servering.
När du är redo att servera, skeda jordgubbskompotten över cheesecaken och servera gärna med lite vispgrädde om du vill.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!