Himmelskt god pastarätt som dessutom är superenkel att laga. Perfekt att lyxa till vardagen med denna rätt och ett glas vin.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg körsbärstomaterna, olivolja, färsk basilika och timjan, 4 vitlöksklyftor (pressa dem med den breda sidan av kniven) samt generöst med salt och peppar på en plåt. Rör om så allt blir täckt av olivoljan.
Dela prosciutton i bitar och lägg ovanpå tomaterna. Överför plåten till ugnen och stek i 15 minuter eller tills tomaterna börjar falla och prosciutton är krispig.
Koka pastan tills al dente. När du silar av pastavattnet, spara ca 1,5 dl till senare.
Vispa ihop ägg, parmesan och chiliflakes i stor serveringsskål eller en stor panna. Tillsätt den varma pastan till ägg-/ostblandningen. Rör om snabbt så att äggen inte blir till äggröra. Äggblandningen bör tjockna och skapa en sås. Tillsätt lite av pastavattnet tills önskad konsistens.
Blanda i allt från plåten (tomaterna, vitlöken, kryddorna, prosciutton och all vätska). Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Toppa med ricottaost och färska basilikablad.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!