Bulgur, persilja, grönkål, tomat och granatäpple toppas med en härlig dressing på avokado och tahini. Ät som den är med ett gott bröd till, eller servera som tillbehör.
Tahini: häll sesamfröna i en stekpanna och rosta dem tills de får fin färg. Häll dem i en mixer och häll i olivoljan och salta. Mixa tills du har en slät smet.
Dressing: Häll samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.
Fyll en stor kastrull med vatten och låk koka upp. Skär av stjälkarna från grönkålen och koka grönkålen i ca 1 minut, häll av vattnet och skölj grönkålen med kallt vatten och låt rinna av.
Skär tomaterna i mindre bitar, ca 1x1 cm, hacka schalottenlöken fint och persiljan grovt. Tag ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda bulgur, grönkål, tomater, persilja och schalottenlöken. Tillsätt tahini och avokadodressingen och blanda väl. Toppa med granatäpplekärnorna vid servering.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!