Citronlinser med dill, kapris och fetaost

Ingredienser

Lättlagat och gott! Linssallader står högt i kurs hemma hos oss. Det är den perfekta lunchlådematen och passar bra till det mesta.

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Koka upp linserna i vatten och sänk därefter värmen. Låt småputtra under lock i ca 15 minuter tills linserna är mjuka men inte sönderkokta.

2

Skölj av kapris i vatten och torka av med hushållspapper.

3

Vispa ihop olivolja, vinäger, citronjuice, citronskal, honung, schalottenlök, salt och peppar i en stor skål.

4

Häll av linserna i ett durkslag. Medan de fortfarande är varma blanda ihop dem med dressingen. Låt dra i minst 20 minuter. Tillsätt dill, rädisor och fetaost och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar och servera.

Salladen håller sig i kylen i upp till 3 dagar.

Bilder

Recept

Filtrera