Lingonpäron med vaniljmascarpone

Ingredienser

Inkokta päron i sötsyrlig lingonlag tillsammans med mascarpone i ren och skär kärlek. Du kan servera päronen samma dag som du gör dem, men allra godast (och vackrast) blir de om de får ligga i lingonlagen över natten. 

45 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Rör samman vaniljpulver och florsockret med mascarponen. Förvara i kylen. 

2

Häll vatten, lingon och socker i en kastrull och låt  sjuda i ca 15 min, mosa lingonen lite lätt mot kanten mot kastrullen under tiden de kokar. 

3

Skala päronen och lämna kvar kvisten, om de har någon. Lägg ner dem i kastrullen med lingonen och låt dem sjuda i ca 15 min eller tills de är mjuka. Tag därefter upp dem och låt dem kallna. 

4

Sila lingonlagen och vill du konservera lägger du päronen i en väl rengjord glasburk och häller över lagen. Sätt på lock och förvara i kylen. Servera päronen med mascarponen. 

Bilder

Recept

Filtrera