Inkokta päron i sötsyrlig lingonlag tillsammans med mascarpone i ren och skär kärlek. Du kan servera päronen samma dag som du gör dem, men allra godast (och vackrast) blir de om de får ligga i lingonlagen över natten.
Rör samman vaniljpulver och florsockret med mascarponen. Förvara i kylen.
Häll vatten, lingon och socker i en kastrull och låt sjuda i ca 15 min, mosa lingonen lite lätt mot kanten mot kastrullen under tiden de kokar.
Skala päronen och lämna kvar kvisten, om de har någon. Lägg ner dem i kastrullen med lingonen och låt dem sjuda i ca 15 min eller tills de är mjuka. Tag därefter upp dem och låt dem kallna.
Sila lingonlagen och vill du konservera lägger du päronen i en väl rengjord glasburk och häller över lagen. Sätt på lock och förvara i kylen. Servera päronen med mascarponen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!