Nyponsoppa med yoghurt och italienska skorpor

Ingredienser

Hemgjord nyponsoppa går snabbt att göra och är så mycket godare än färdigköpt. 

60 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Koka upp vatten och socker i en kastrull och  låt sjuda tills sockret löst sig. Rör därefter i nyponskalen/mjölet och låt sjuda på svag värme i ca 10 min. Tag av kastrullen från plattan och sila soppan gen om en sil. Låt svalna.

2

Skorpor: Hacka mandlarna  grovt, det behöver inte alls vara jämt och fint, tänk rustikt! Blanda sedan de hackade mandlarna  med mjöl, socker, bakpulver gärna direkt på din diskbänk. Knåda i äggen. Knåda ihop till en deg och rulla till två eller tre  rullar beroende på hur stora skorpor du vill ha.

3

Baka rullarna  i 15-20 minuter i 175 grader tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna och skiva dem i ca 1 cm tjocka skorpor. Sänk ugnen till 125 grader  och torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra. 

4

Servera nyponsoppan varm med rysk yoghurt och skorpor.

Bilder

Recept

Filtrera