Pavlova med körsbärskompott

Ingredienser

Det här är förmodligen en av de enklaste och godaste tårtor jag vet. Marängbotten, grädde och körsbärskompott. Det säger ofta vips, så är det uppäten...

Du kan naturligtvis toppa marängbotten med vilka bär du vill men jag gillar verkligen körsbären... Läs mer

120 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Vispa äggvitorna  och sockret till en vit maräng. Blanda vattnet och sockret i en kastrull och koka upp tills sockret är smält och du har en sockerlag. Häll den varma lagen i marängsmeten medan du vispar. Vispa i ytterligare 15 min. Forma en rund tårta av marängen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längst ner i ugnen på  125 grader i ca 60-90 min.

2

Lägg körsbär, socker och vaniljpulver i en kastrull och låt sjuda i ca 10 minuter. Tag av och låt svalna.

Vispa grädden och toppa tårtan med grädden och kompotten. 

Bilder

Recept

Filtrera