En mustig och smakrik gryta som du kan göra i förväg, den blir bara godare dagen efter!
Psst! Ge smålökarna ett snabbt uppkok i vatten så går de lättare att skala! Picklad lök och... Läs mer
Bryn köttet i omgångar i en rejäl gryta, salta och peppra och låt en hackad lök och vitlök fräsa med på slutet.
Tillsätt tomatpuré, vin, buljong, stjälkselleri i bitar och örter och låt allt koka upp, se till att köttet täcks med vätska och låt grytan puttra i ca 1.5 timme.
Dela sidfläsket i småbitar, morot och svamp i bitar och skala smålökarna. Stek allt så att det får lite färg, lägg det i grytan och låt allt puttra i ca 30 minuter till.
När köttet är mjukt red av med maizena utrört i lite vatten till en simmig konsistens, späd om det behövs.
Smaka av med kryddor och garnera med persilja eller timjan när det är dags att äta.
Skala och koka alla rotsaker, slå av kokvattnet, tillsätt smör +lite mjölk och kör med elvisp till ett fluffigt mos, smaka av med kryddor.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!