Boeuf Bourguignon med rotsaksmos

Ingredienser

En mustig och smakrik gryta som du kan göra i förväg, den blir bara godare dagen efter!

Psst! Ge smålökarna ett snabbt uppkok i vatten så går de lättare att skala! Picklad lök och... Läs mer

150 min Kött 8 port.

Gör så här

1

Bryn köttet i omgångar i en rejäl gryta, salta och peppra och låt en hackad lök och vitlök fräsa med på slutet.

2

Tillsätt tomatpuré, vin, buljong, stjälkselleri i bitar och örter och låt allt koka upp, se till att köttet täcks med vätska och låt grytan puttra i ca 1.5 timme.

3

Dela sidfläsket i småbitar, morot och svamp i bitar och skala smålökarna. Stek allt så att det får lite färg, lägg det i grytan och låt allt puttra i ca 30 minuter till.

4

När köttet är mjukt red av med maizena utrört i lite vatten till en simmig konsistens, späd om det behövs.

5

Smaka av med kryddor och garnera med persilja eller timjan när det är dags att äta.

6

Skala och koka alla rotsaker, slå av kokvattnet, tillsätt smör +lite mjölk och kör med elvisp till ett fluffigt mos, smaka av med kryddor.

Bilder

Recept

Filtrera