Chokladkaka med punchkräm

Ingredienser

Gillar du Dammsugare och Arraksbollar så gillar du nog den här kakan också.

Det blir en hög kaka och många bitar. Gillar du inte punch kan du smaksätta smörkrämen med mint eller mandelessens.

60 min Baka ca 48 bitar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett plåtpapper i en långpanna. 

2

Vispa ägg och socker fluffigt.

3

Smält smöret och tippa i mjölken.

4

Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.

5

Tippa i mjölblandningen och lite i taget av vätskan till en slät smet.

6

Häll smeten i långpannan och grädda i ca 25 min.

7

Vispa ihop smör och ägg till punchkrämen fluffigt.

8

Tillsätt de övriga ingredienserna till krämen, smaka dig fram med arrakssmaken.

9

När kakan är kall bred över krämen med en bordskniv eller liknande.

10

Ställ kakan kallt.

11

Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad tillsammans med oljan.

12

Ringla chokladen över den kalla kakan och bred ut med en kniv och ställ kakan kallt.

13

Dela kakan i bitar, skölj kniven i hett vatten så får du snygga bitar.

Bilder

Recept

Filtrera