Tänk en gigantisk hallongrotta! En smarrig kaka med smörig mjukseg botten, jag lovar att det blir en hit men glöm inte den lilla gräddklicken eller en kula vaniljglass till.
Vispa smör och socker fluffigt och vispa sedan ned ägget.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
Tryck ut degen på botten i en pajform (ingen kant behövs ) mjöla lite på fingrarna.
Lägg sylten på men lämna en kant med bara deg runtom.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Ät kakan när den svalnat med vaniljglass eller grädde, den ska vara lite "degig" i mitten och den är grymt god!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!